ТЪРЖЕСТВО ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК

       Тържествено честване на Националния празник 3 март се проведе в Елхово.

     Тържествено честване на Националния празник 3 март се проведе в Елхово.

            Програмата започна с тържество пред паметника на Незнайния войн.

С поздравително слово към присъстващите се обърна кметът на община Елхово г-н Петър Киров. 3 март е дата от нашата история, която събира в едно родолюбието, саможертвата, признателността, преклонението и възторга ни от това, че сме българи. На 3 март е възстановена историческата справедливост, каза още г-н Киров и подчерта, че това е дата, на която се сбъдва съкровената мечта на българина да бъде свободен, да има духовна независимост – право на собствена култура, писменост, език и своя национална принадлежност. Да преодолеем различията, да преминем през трудностите и изпитанията в името на бъдещето на нашия град, призова Кметът на община Елхово.

Панихида за загиналите за свободата на България отслужи отец Клюнков.

В церемонията по поднасяне на венци участва мажоретния състав при ОбДК Елхово. Своята признателност към загиналите за свободата изразиха Кметът на община Елхово, ОбС Елхово, представители на политически партии и движения, неправителствени организации, училища.

На святия празник бе посветена и междуучилищна лекоатлетическата щафета между училищата в града и масов крос.

За любителите на театъра в Елхово гостува Драматичен театър “Стефан Киров” Сливен с постановката си  “Вляво от асансьора” по Жерар Лозие.