В ЕЛХОВО СЕ ОБУЧАВАТ БЕЗПЛАТНО

            Над 75 лица от Елхово са получили безплатни ваучери за обучение. Работниците имат право сами да изберат обучаващата организация и квалификацията, която искат да придобият. Най-голям е интересът към обучението за работа с компютри, обучението по английски език и курсовете по административно обслужване. Желаещите се доверяват на НТС Елхово, като оучаваща организация.

           Над 75 лица от Елхово са получили безплатни ваучери за обучение. Работниците имат право сами да изберат обучаващата организация и квалификацията, която искат да придобият. Най-голям е интересът към обучението за работа с компютри, обучението по английски език и курсовете по административно обслужване. Желаещите се доверяват на НТС Елхово, като оучаваща организация.

От началото на 2010 г., по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, програма „Аз мога”,  всяко заето по трудов договор или самонаето лице може да получи безплатен ваучер за обучение  от Бюрото по труда.Едно лице има право за периода на изпълнение на ОП „Развитие на човешките ресурси“ да получи  един ваучер за професионално обучение и  един ваучер за обучение по ключови компетентности. Обученията се провеждат по начин, който не възпрепятства нормалния работен процес.

        ТО на НТС – Ямбол е лицензиран център в Националната агенция за професионално образование и обучение и е  сред първите обучителни организации, одобрени и сключили договор с Агенция по заетостта като доставчик на услуги да предоставя обучения по ключови компетентности и професионални обучения с ваучери.

Учебните кабинети за провеждане на обучението по теория са оборудвани с работно място на всеки обучаван, работно място на обучаващия, бяла учебна дъска за писане, дидактически средства.

 Компютърните обучения ТО на НТС – Ямбол провежда в три компютърни кабинети – два в гр. Ямбол и един в гр. Елхово.

За провеждане на качествено обучение по практика са сключени договори с професионални гимназии и водещи фирми, осигуряващи съвременна материално-техническа база, оборудвана с необходимите машини,съоръжения, технологични линии, конструктивни детайли и възли, уреди, инструменти и др.за конкретното обучение и съобразени с изискванията на ДОИ.

В областта на чуждоезиковото обучение, ТО на НТС – Ямбол  и Елхово прилага най-съвременните езикови системи и предлага обучение чрез ваучери за три нива, като при успешно завършване се издава документ, съобразен с Европейската чуждоезикова рамка.

Обученията по ключови компетентности са съобразени с потребностите на съвременния човек за справяне с предизвикателствата на динамичното ежедневие.

Актуална информация за предлаганите обучения  от ТО на НТС – Ямбол, заинтересованите могат да получат в стая 204 на ДНТ”Джон Атанасов” – Ямбол и офиса в гр. Елхово, ул. „Дунав”¹ 3, както и на сайта на НТС www.ntsyambol.org и чрез рекламния информационен каталог за обучение, разпространяван безплатно в офисите на Учебния център.

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

         Какво може да направи работодателя / мениджъра „Човешки ресурси“/, за да се

 включат служителите му в обученията:

* да се обади в Учебния център на НТС – Елхово за да получи повече информация и консултация.

* да уведоми служителите си за предоставените възможности за обучение, за да може всеки сам да прецени в какво иска да бъде обучен;

* да насочи служителите си към най-близкото Бюро по труда, за да премине процедурата по издаване на ваучер;

         Какво трябва да направи желаещия да ползва ваучер за обучение:

* да се обади в Учебния център на НТС – Елхово за  информация и лична консултация.

* да си направи копие на личната карта и дипломата за образование;

* на ред ”Желая да се обучавам в….” да изпише ТО на НТС-Ямбол.

* след получаване на ваучера от Бюрото по труда, да го представи в Учебния център на НТС- Елхово за регистрация и започване на обучение