УСПЕШНО СЕ РЕАЛИЗИРА ПРОЕКТ „ДА ПОМОГНЕМ НА ЧОВЕК В БЕДА“

Успешна реализация на проект „Да помогнем на човек в беда“ отчете мониторинговия съвет на проекта на редовното си заседание.

Успешна реализация на проект „Да помогнем на човек в беда“ отчете мониторинговия съвет на проекта на редовното си заседание.

В община Елхово се реализира проект „Да помогнем на човек в беда“.Проектът се изпълнява от Сдружение с нестопанска цел „Партньори за европейско развитие“ гр. Елхово с финансовата подкрепа на ОП „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Партньор на сдружението е община Елхово. В хода на реализацията на проекта се извършва мониторинг и оценка за въздействието на проекта и постигането на неговите цели. Това се следи от мониторингов съвет – членове на съвета са зам. кмета Христо Христов – представител на партньорите по проекта, представител на Дирекция „Социално подпомагане“ и г-н Петев – председател на постоянната комисия към ОбС Елхово по образование и социални дейности.

При стартирането на проекта е договорено мониторинговият съвет да се събира веднъж на три месецаq ако не е наложащо решаването на възникнали проблеми. Членовете на мониторинговия съвет проведоха поредното си редовно заседание. Ръководителят на проекта Венета Димитрова отчете извършените дейности до момента. За изминалото тримесечие са представени два междинни отчета. През месец март се проведе кръгла маса за обсъждане на проблемите на хората с увреждания. До момента е получено одобрение за исканото финансиране. Следващия междинен отчет ще бъде за месеците април и май. Всеки месец екипа по проекта посещава потребителите, през месец април е направена анкета с потребителите и домашните помощници, анализът от анкетата ще бъде отчетен по време на междинната пресконференция следващия месец. До момента няма отрицателни отзиви във връзка с проекта и предоставената услуга. Всички са доволни и проявяват желание отново да бъдат включени в подобни проекти. Основната цел на проекта е подобряване качеството на живот на самотноживеещи и хора с увреждания. Потребителите на услугата „Домашен помощник“ са 40, които се обслужват от 30 лица.