ДЕН НА ТАЛАНТИТЕ

        В Елхово отпразнуваха международния ден на детето – 1 юни с Ден на талантите. На близо 150 деца от града бе предоставена възможност за изява дпоред техните интереси, способности и дарования.

         В Елхово отпразнуваха международния ден на детето – 1 юни с Ден на талантите. На близо 150 деца от града бе предоставена възможност за изява дпоред техните интереси, способности и дарования. Мероприятието е част от дейностите по проект на Общински детски комплекс “След училище – към правилния избор”, финансиран по ОП”Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд.

За да изявят своите таланти за децата бяха организирани забавни игри в различни области – “Микрофонът е Ваш”, “Аз мога да оцветявам”, “Рисувам на асфалт”, “Сръчни ръце моделират и апликират”, “Танцувай като мен”.  На тържеството бяха дошли ученици с учителите си от ОУ”Св. св. Кирил и Методий”, ОУ”Св. П. Хилендарски”, ПУИ”Н.Й.Вапцаров”, деца, придружавани  от майки и баби.В празника участваха и децата от Центъра за рехабилитация и социална интеграция “Св. Марина”. Децата, със специални образователни потребности  се включиха в игрите според възможностите си. Учители, родители, баби и дядовци, почувствали в себе си детето, оказваха помощ и се включиха в игрите. Настроението поддържаха музиката и поздравите – от децата за учителите, от учителите за децата, от майките и бабите.

На всички участници в празника бяха раздадени поощрителни награди, осигурени по проекта – грамоти, шапки, химикали, тефтери, значки, скицници, енциклопедии, водни бои, флумастери.

Проект ”След училище – към правилния избор”,  BG051PO001-4.2.03-0070  се изпълнява от Общински детски комплекс град Елхово в партньорство с Община Елхово, ПГ „Ст. Караджа” и ОУ „Св.П. Хилендарски” град Елхово. По проекта работиха  школи по изобразително изкуство, клуб „Бабината ракла”, театрална школа „Муцунка”, екоклуб. Проведени са кръгла маса на тема „Будителите в моя роден край”, дискусия ”Всеки ден е АНТИ-СПИН ден”, конкурс за коледна картичка, състезание “Мама, татко и аз”, междуучилищно състезание “Бързи, смели, сръчни”, масов крос и междуучилищна щафета, дни на изявата, спортни мероприятия за деня на спорта – 17 май. Предстои да бъдат организирано лятно училище по плуване, екскурзионно летуване и др. Организирана е широка кампания за информиране на обществеността, ще бъдат изработени  филм и брошура за резултатите от проекта.

 

Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Общински детски комплекс Елхово носи цялата отговорност за съдържанието  на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Министерството на образованието, младежта и нуката