ДИСКУСИЯ ЗА СТРАТЕГИЯТА ЗА МЕСТНО РАЗВИТИЕ

         В  залата на Европейски информационен център – град Елхово  се проведе работна дискусия със заинтересовани страни, свързана с предложената  Стратегия за местно развитие.

В  залата на Европейски информационен център – град Елхово  се проведе работна дискусия със заинтересовани страни, свързана с предложената  Стратегия за местно развитие. Мероприятието е част от Дейност 6 ,,Информация събития и семинари за информиране  на местното население за предстоящата покана за избор на МИГ по подхода ЛИДЕР от ПРСР и за дискутиране и популяризиране на предложената СМР’’ по проект  431-2-03-24 ,,Придобиване на умения и постигане на обществена активност за потенциална местна инициативна група на територията на Община Елхово”, по Програма за развитие на селските райони 2007-2013 под-мярка 431-2, договор  РД 50-206/03.06.2009 г. с която МИГ-Елхово ще кандиадтства по  обявата на МЗХ  по мярка 41.

Участие в срещата взеха  представители на местните власти, бизнеса,  НПО и граждани на община Елхово. Г-н  Георги Митев – експерт за оказване на методическа помощ откри дискусията, като представи  г-н Стойчо Стойчев председател на ЯТПП и  лектор – допълнителен външен експерт. Г-н Стойчев запозна участниците с основите цели на СМР, нейната стратегическата рамка, заложените мерки,  допустимите  бенефициенти и размер на финасовата помощ,  допустимите дейности и разходи по всяка от тях. Специално внимание бе отделено на ролята на МИГ и процедурите, свързани с прилагането на Стратегията за местно развитие.

В хода на проведената дискусия, модерирана от г-н Митев, от страна на участиците бяха изразени мнения и предложения. Предстои през месец юни поредната работна среща с неформални лидери в село Гранитово по Дейност 6.