ПРИКЛЮЧИ ТУРНИРА ПО МИНИ ФУТБОЛ В ЕЛХОВО

       С тържествено награждаване на победителите и участниците  приключи турнира по мини футбол за ученици в Елхово. В първата по рода си проява участваха отборите

от 30 класа на елховските училища. Турнирът се проведе под патронажа на кмета на община Елхово – г-н Петър Киров.

         С тържествено награждаване на победителите и участниците  приключи турнира по мини футбол за ученици в Елхово. В първата по рода си проява участваха отборите

от 30 класа на елховските училища. Турнирът се проведе под патронажа на кмета на община Елхово – г-н Петър Киров.

            Турнирът се провежда за първа година, не само  в Елхово и региона, но и в страната. С тази проява община Елхово се включва в националната кампания “Бъдете активни и здрави”. Целта е да се създадат условия повече ученици да спортуват, да се създадат трайни навици за системни занимания.

            Футболните срещи се проведоха на градския стадион в периода от 12.04. до 10.06. по предварителен график. Участваха близо 250 деца от ²²² до V²²² клас от ОУ”Св. св. Кирил и Методий”, ОУ”Св. П. Хилендарски” и Г”Св. Кл. Охридски”. Кметът на община Елхово г-н Петър Киров и  директорите на училищата подписаха споразумение за турнира. Според Наредбата всеки клас участва с един отбор от седем участника и пет резерви. За да се даде възможност за изява на повече деца, в отборите участваха само момчета, само момичета или момичета и момчета. Това донесе много емоции на стадиона и признание към момичетата за футболните и спортменски умения. Срещите се провеждаха в две полувремена от по 20 минути на врати с хандбални размери и при разрешени “хокейни смени”. Отборите се срещаха на терена на принципа “всеки срещу всеки”. Общински футболен клуб – Елхово имаше грижата за  цялостната организация на турнира.

            Крайното класиране и награждаване на победителите и участниците в турнира се състоя на тържество на стадиона. За да споделят радостта и да изразят своята съпричастност към проявата на стадиона се събраха директори на училища, класни ръководители, родители, приятели.Кметът на община Елхово г-н Петър Киров поздрави всички участници, изрази задоволството си от проявеното постоянство и активност в турнира  като им пожела да бъдат активни и здрави и да завоюват нови спортни успехи. Кметът връчи и наградите, осигурени от Община Елхово, ОФК- Елхово и спонсори. Купи и топки получиха победителите – ²²²а клас от ОУ”Св.св. Кирил и Методий”, ²Vа клас от ОУ”Св.св. Кирил и Методий”, Vа клас от ОУ”Св.св. Кирил и Методий”, V²б клас от ОУ”Св. П. Хилендарски”, V²²в клас от ОУ”Св.св. Кирил и Методий” и V²²²а клас от Г”Св. Климент Охридски”. С грамоти бяха удостоени класираните отбори на второ и трето място. Всички участници получиха тениски.

            Раздадени бяха и индивидуални награди – за най-полезен играч, най-борбен състезател, най-непримирим участник и др. Щастливците са Тошко Янев, Йоан Атанасчев, Ангел Денчев, Наско Стоянов, Илияна Георгиева с подгласнички Елена Денчева, Даяна Георгиева и Светлин Златев.

Организаторите имат амбицията турнирът да стане ежегоден, както и да се разшири обхвата на ученици до XII клас.