ОБУЧЕНИЕ НА МЕСТНИ ЛИДЕРИ ЗА ПОДХОДА ЛИДЕР

         На 15 и 16 юли 2010 г. в залата на Европейски център гр.Елхово, се проведе обучение  от Дейност 3 „Обучение на местни лидери за подхода ЛИДЕР” по проект  “Придобиване на умения и постигане на обществена активност за потенциална местна инициативна група на територията на Община Елхово”,

 На 15 и 16 юли 2010 г. в залата на Европейски център гр.Елхово, се проведе обучение  от Дейност 3 „Обучение на местни лидери за подхода ЛИДЕР” по проект  “Придобиване на умения и постигане на обществена активност за потенциална местна инициативна група на територията на Община Елхово”, по Програма за развитие на селските райони 2007-2013 Под-мярка 431-2 изпълняван от община Елхово. Участие в обучението взеха 20 души – местни лидери, екипа на проекта и допълнителен външен експерт г-жа Марийка Георгиева – консултант по местно икономическо развитие и стратегическо планиране.

            Целта на обучението е местни лидери да придобият знания и  умения за особеностите на подхода ЛИДЕР и неговото прилагане в България и ЕС и да развие лидерски умения, свързани с участието на местните общности в процеса на подготовка и прилагане  на Стратегията за местно развитие.

            През месец август предстои да се проведе още едно двудневно обучение с 20 местни лидери.