ОБСЪЖДАХА СТРАТЕГИЯТА ЗА МЕСТНО РАЗВИТИЕ

     На 22.07.2010 г. в залата на Информационен център- Елхово се проведе дискутиране на СМР със заинтерисовани страни по Дейност 6

     На 22.07.2010 г. в залата на Информационен център- Елхово се проведе дискутиране на СМР със заинтерисовани страни по Дейност 6,,Информация събития и семинари за информиране  на местното население за предстоящата покана за избор на МИГ по подхода ЛИДЕР от ПРСР и за дискутиране и популяризиране на предложената СМР’’ по проект  431-2-03-24 ,,Придобиване на умения и постигане на обществена активност за потенциална местна инициативна група на територията на Община Елхово”, по Програма за развитие на селските райони 2007-2013 под-мярка 431-2, договор  РД 50-206/03.06.2009 г. Участие в срещата взеха екипа на проекта, г-н Стойчев – допълнителен външен експерт, Георги Митев – експерт по подготовка на СМР и административно устройство на МИГ както и всички заинтересовани страни.

   Особенно внимение бе обърнато на процедурите за изпълнение на Стратегията за местно развитие на МИГ-Елхово. Екипа на проекта подчерта, че МИГ-Елхово ще носи пълната отговорност за избора на предложения за проекти и тяхното договаряне, които ще бъдат представяни в Областните офиси на Разплащателната агенция за проверка за спазване на допустимостта на разходите и на процедурите за избор на проектите. Процедурата за докладване на нередности ще бъде разработена и предоставена на МИГ – Елхово от Управляващия орган. Всички процедури, след приемането им от Управителния съвет на МИГ ще бъдат описани в Процедурен наръчник по прилагане на Стратегия за местно развитие.

   Участниците в дискусията получиха работни материали.