ПОДМЕНЯТ ВОДОПРОВОДА ПО УЛ.“АЛ. СТАМБОЛИЙСКИ“

        В изпълнение на утвърдения от кмета на община Елхово г-н Петър Киров план-график за изпълнение на предвидените в бюджета за 2010 година капиталови разходи и строително-ремонтни работи се подготвя реконструкцията на водопровода по ул. “Ал. Стамболийски” и ул. “Иван Тенев”.

             В изпълнение на утвърдения от кмета на община Елхово г-н Петър Киров план-график за изпълнение на предвидените в бюджета за 2010 година капиталови разходи и строително-ремонтни работи се подготвя реконструкцията на водопровода по ул. “Ал. Стамболийски” и ул. “Иван Тенев”. Предвидено е ремонта на водопровода, дълъг над 1 100м да приключи през м. септември. дейностите се извършват със средства от общинския бюджет на стойност близо 200 хил.лв.

            С изпълнението на този обект се продължават дейностите по подобряване на инфраструктурата в града. През тази година ще се извърши подмяна на водопровода по ул. “Ал. Стамболийски” клон 125 и клон 78. Това е разстоянието от пресечката с ул.”Черно море” до ул. “Ангел Вълев” и от пресечката с ул. “Ан. Вълев” до ул. “Ж. Петков”. Реконструкцията на водопровода на ул. “Иван Тенев” е от дължина близо 100м и извежда съоръжението от частни имоти. Фирмата изпълнител ще извърши безизкопно полагането на пластмасовите тръби с висока плътност паралелно на съществуващите компрометирани етернитови тръби. Останалата част от входната артерия за влизащите от Ямбол моторни превозни средства – от ул. “Царибродска” до ул.”Черно море” и от ул. “Ж. Петков” до околовръстния път- вече е с подменена водопроводна мрежа.

Изпълнението на този обект е предпоставка община Елхово да завърши цялостната реконструкция на ул. “Ал. Стамболийски” с преасфалтиране на улицата.