СТРОИТЕЛНО-РЕМОНТНИТЕ ДЕЙНОСТИ В ОБЩИНА ЕЛХОВО

    Подобряване инфраструктурата в Елхово, ремонт на спортни съоръжения, поддръжка на зелени площи, строителни работи в населените места са дейности, които се извършват по утвърден график от кмета на община Елхово г-н Петър Киров.

        Подобряване инфраструктурата в Елхово, ремонт на спортни съоръжения, поддръжка на зелени площи, строителни работи в населените места са дейности, които се извършват по утвърден график от кмета на община Елхово г-н Петър Киров.

            В отсечка, с дължина над 1 100м, се подменят старите интернитови тръби на водопровода в Елхово. Реконструираният участък обхваща клон 125 и клон 78 по ул. “Ал. Стамболийски”. Това е разстоянието от пресечката с ул.”Черно море” до ул. “Ангел Вълев” и от пресечката с ул. “Ан. Вълев” до ул. “Ж. Петков”. Дейностите се извършват безизкопно, готови са отклоненията към жилищните блокове и домакинствата. Предвидена е и реконструкция на водопровода на ул. “Иван Тенев” с дължина близо 100м, която извежда съоръжението от частни имоти. Дейностите се извършват със средства от общинския бюджет на стойност близо 200 хил.лв. и ще приключат през м. септември.

            Извършена е рехабилитация на уличното осветление в централната градска част в Елхово. Отстранени са проблемите в отделни участъци чрез подмяна на ел. проводи и осветителни тела.

            Извършва се ремонта на кухненския блок, в който се приготвя храната за “Домашен социален патронаж”. В кухненския блок в
общината се приготвя още храна и за потребителите в Защитено жилище, Дом за стари хора с. Чернозем и по проекта „Обществена трапезария“. Общият брой на лицата, които получават топла и здравословна храна надхвърля 150. Идеята е след ремонта да се предоставя по-качествена услуга с възможност за увеличавана броя на потребителите. Плануваният ремонт се осъществява със средства от общинския бюджет и включва  подмяна на мазилка, теракот, фаянс, поставяне на нови мивки, плотове, кухненско обзавеждане, ремонт на водоснабдителната и канализационна инсталация, ремонт на складови помещения. Фирмата изпълнител ще приключи ремонта до края на месец август.

Плануван ремонт предстои и в клуб на хората с увреждания, където ще бъде извършено цялостно освежаване на помещението. В клуб на пенсионера на ул. Търговска, освен освежаване ще бъде направен и ремонт на санитарния възел.

            Приключват ремонтните работи на градския стадион. За да се осигури течаща вода за спортуващите е закупен и монтиран нов фонтан. Извършен е основен ремонт на покривната част на сградата. За приветливия вид на спортното съоръжение е изчистена тревата в секторите, пребоядисани са седалките с блажна боя, както и останалите съоръжения. Изкосени са тревите по всички брегове и площи на стадиона и помощните игрища. Спортното съоръжение ще бъде готово за новия сезон след хигиенизиране на сградата. Дейностите са част от усилията на общинска администрация за осигуряване и поддържане на материална база за масов спорт.

            По график се окосяват зелените площи в града – оформят се храстите, окопават се и се поддържат цветните лехи. Дейностите се извършват със средства от общинския бюджет и работници, полагащи обществено полезен труд за получаване на социални помощи.

            Създадена е организация и по стопяански начин се извършват текущите ремонти по населени места, включени в бюджета на община Елхово. Ремонти на чешми в селата и за водопой на животни са предвидени в селата Бояново, Борисово, Добрич, Кирилово,  Лесово, Малък манастир и др. Ще се закупи обзавеждане за клубовете на пенсионера в селата Голям Дервент, Лалково, Раздел, Трънково и др. Извършен е ремонта на здравните служби в Маломирово, Пчела. Предстои ремонт в здравните служби и в Бояново, Лалково, и др. Различни видове ремонтни работи по улиците /чакълиране на участъци, подмяна на тротоари/ ще се извършат в Чернозем, М.манастир, Кирилово, Изгрев, Жребино, и др. Предвидени са и детски площадки в Бояново, Кирилово, Лесово и Мелница.