ОБЩИНА ЕЛХОВО СПЕЧЕЛИ ПРОЕКТ НА СТОЙНОСТ 23 500 ЛЕВА

          Кметът на община Елхово г–н Петър Киров подписа договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проект „Да си подадем ръка”. От общо 70 подадени проектни предложения одобрени за финансиране са 11, от които на първо място с най – висока  оценка е това на нашата община.

Кметът на община Елхово г–н Петър Киров подписа договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проект „Да си подадем ръка”. От общо 70 подадени проектни предложения одобрени за финансиране са 11, от които на първо място с най – висока  оценка е това на нашата община. Средствата се осигуряват от Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства и е на стойност 23 500 лева. Партньор по проекта е сдружение с нестопанска цел „Партньори за Европейско развитие – град Елхово”

Проектът ще се реализира в ЦДГ „Надежда”, гр. Елхово и филиалите в селата Бояново и Маломирово. Дейностите целят да подпомогнат социализацията на децата от ромски произход, които в детската градина в града са 40 %, а в селата Бояново и Маломирово почти 100%, както и подготовката им за училището и живота. Проектните дейности ще осигурят равен достъп до качествено образование на ромските деца посещаващи детската градина. Ще се повишат познанията на децата за различните области на социалния свят, като наред с това ще се подобри нивото на владеене на български език, което е пречка за успешната социализация на децата и техните семейства. Проектът ще доведе до повишаване знанията на децата за различните видове професии, социално ориентирани норми на поведение, различни култури и национални ценности, възпитаване на родолюбие, толерантност, сътрудничество и самоуважение. Ще се проведат наблюдения и срещи с родители, разговори в институции и фирми, ще се организират тематични сюжетно-ролеви игри, ще се подготвят различни театрални спектакли с реквизит и облекло, ще се организират излети със семействата. С реализацията на проекта ще се подобри капацитета на педагогическия персонал за работа в мултикултурна среда. Част от дейностите по проекта предвиждат закупуване на оборудване за центрове за дейност по образователните програми и оборудване на заемна за книжки и играчки в двете села. Проектът е с продължителност 6 месеца и ще стартира през месец януари 2011 година.