РАБОТНИ МЕСТА ПО НП „ОСПОЗ“

             Двадесет са одобрените работните места за община Елхово по Националната програма “От социални помощи към осигуряване на заетост” през 2011г.

             Двадесет са одобрените работните места за община Елхово по Националната програма “От социални помощи към осигуряване на заетост” през 2011г. Работните места са крайно недостатъчни и не удовлетворяват исканията от проекта на общинското ръководство.

Заетите лица ще работят при 6 часова заетост до 31.12.2011г. Проектът цели осигуряване на заетост и социална интеграция на дълготрайно безработни лица, които получават  месечно социално подпомагане чрез разкриване на работни места в общественополезни дейности. Предвидени са комунално-битови дейности, дейности с траен характер, социални дейности и поддръжка на сгради. 

В дейностите, свързани с предотвратяване на последиците от аварийни ситуации са ангажирани 32 лица. Те осигуряват  зимната поддръжка на пътищата, нормална проходимост при зимни условия на хора и транспортни средства, почистване от сняг на централната градска част, почистване на участъци от канализационната мрежа, отводнителни и дъждоприемни шахти при проливни дъждове и обилно снеготопене.