ПРИКЛЮЧИ ОБУЧЕНИЕТО НА ПРЕБРОИТЕЛИ И КОНТРОЛЬОРИ

          На 19 и 20 януари 2011 година беше проведено обучение на преброителите, контрольорите и резервните преброители, които ще извършват преброяване на населението и жилищния фонд  в община  Елхово.

         На 19 и 20 януари 2011 година беше проведено обучение на преброителите, контрольорите и резервните преброители, които ще извършват преброяване на населението и жилищния фонд  в община  Елхово.

            Лектори на обучението бяха Галя Златинова – началник-отдел „Демографска и социална статистика” в Териториално статистическо бюро – Ямбол и Емилия Петрова – гл. експерт в отдел „Икономическа и бизнес статистика” в ТСБ. Участие в обучението взе Венета Димитрова – секретар на общината и председател на ОПК.

            Програмата на обучението включи разясняване правата и задълженията на преброителите и контрольорите, указване начина на попълване на преброителните карти и на провежданите извадкови изследвания за миграция и раждаемост. На всички присъстващи бяха предоставени обучителни материали. Основно изискване на преброяването е събирането на изчерпателни и достоверни данни. Участието на населението в преброяването е задължително.

            Лицата, ангажирани с преброяването, получиха служебни карти, с които ще се представят при посещението на домакинствата. Преброителите, контрольорите и придружителите подписват клетвени декларации за опазване на индивидуалните данни. Самоличността им може да бъде потвърдена чрез обаждане до Общинската преброителна комисия или чрез обаждане на телефонен номер за цялата страна – 0700 16 310

            Припомняме, че преброяването започва в 0.00 часа на 01 февруари 2011 година. Първият етап ще продължи от 0 часа на 1 февруари 2011 г. до 24 часа на 9 февруари 2011 г., когато преброяването ще се извършва по интернет чрез информационна система „Преброяване 2011”. Вторият етап ще е от 8 часа на 10 февруари 2011 г. до 20 часа на 28 февруари 2011 г. Тогава преброяването ще се извършва чрез посещение на домакинствата, сградите и жилищата.

            Общо 134 преброители, контрольори и резервни преброители от община Елхово ще участват в кампанията по Преброяване 2011.