БОЯНОВЦИ ИМАТ ОФИЦИАЛЕН САЙТ

      От края на месец януари 2008 г. село Бояново си има официален сайт. Любителите на сърфирането могат да го разгледат на адрес www.boyanovo.net.


 

         От края на месец януари 2008 г. село Бояново си има официален сайт. Любителите на сърфирането могат да го разгледат на адрес www.boyanovo.net.

            Авторът  Калоян Желязков е създал един сайт с добър интерфейс и с много, най-различни функции. В интернет пространството може да се прочете за историята на селото, да се открие информация за традициите, да се разгледат снимки от съвременно Бояново, да се видят видеоклипове.

За основаване на днешното село Бояново се счита 1796 година, когато хората от съседните две села Мурсатлий и Демирджелий започнали да строят къщи. Мурсатлий се намирало на малкия хълм над самата чешма, до днешния язовир и е имало 13 къщи. Демирджелий е било разположено на 200 метра от сегашното село Бояново и е имало 6 къщи. Разстоянието между тях било 3 км и точно по средата се появило новото село с име Мурсатлий, където се построили 19 къщи и имало 200 души население.

Днес Бояново има население 862 души.   В селото има две училища –  ОУ”Св. П. Хилендарски” и ПГпо Механизация на селското стопанство  “Ернесто Че Гевара” , ЦДГ,  читалище “Светлина”, Гарнизонен военен клуб.

Сайта предлага функцията NapraviMi. Чрез тази функция администраторите обработват изпратена снимка с  избран от потребителя ефект и я изпращат обратно. За момента ефектите са доста малко поради малкият брой на екипът. С времето ще се добавят още много, много ефекти, обещават от сайта.

            Другото ново и интересно в сайта са „Профил на Седмицата“ и „Профил на Месеца“. Те ще се избират чрез специална система за рейтинг, поставена във всеки профил от „Бояновци“. VIP потребителите на сайта пък ще имат възможност на електронна поща – име@boyanovo.net , която ще притежава 100МБ пространство. Най-различни анкети ще забавляват посетителите на сайта. Има възможност  за гледане  на видеоклипове, снимани в селото и филмът заснет от „Балкан Фолк“, в който Фолклорна певческа група към ч-ще „Светлина“ – с.Бояново изпълнява своите песни. за оценяване на профилите с вот система. Във всеки един профил ще бъде поставена така до рейтинг системата. Чрез нея Вие можете да дадете Вашият вот за определен