ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОЕКТОБЮДЖЕТ 2011г. НА ОБЩИНА ЕЛХОВО

          На 07.02.2011г. от 10,00ч. в залата на общинска администрация се състоя публичното обсъждане на проектобюджета на община Елхово за 2011г.

На 07.02.2011г. от 10,00ч. в залата на общинска администрация се състоя публичното обсъждане на проектобюджета на община Елхово за 2011г. Публичното обсъждане е продиктувано от нормативните разпоредби на Закона за общинските бюджети, Наредба ¹ 10 на Общински съветгр.Елхово и заповед N РД-65/25.01.2011г. на кмета на община Елхово.

В обсъждането участваха зам. кметовете на община Елхово г-жа Пепа Кючукова и г-жа Живка Кафеджиева, секретарят на община Елхово г-жа Венета Димитрова, общински съветници, кметове и кметски наместници от населените места на общината, ръководители на бюджетни звена, служители от общинска администрация, представители на медии и граждани.

На публично обсъждане, кметът на община Елхово г-н Петър Киров представи проектобюджета на община Елхово за 2011г. Разработването му е на  база постъпилите предложения от населението на общината, кметовете по населени места и ръководителите на звена.

Предоставените от държавния бюджет средства за общината през 2011г. запазват размера си като цяло на нивото на актуализирания бюджет през 2010г. Общият им размер е 5 242 940лв. Общата субсидия за финансиране на държавните дейности е 3 873 040лв. За финансиране капиталови разходи средствата са 110 500лв., за ремонт на ²V-класната пътна мрежа 160 200лв. и за зимно поддържане и снегопочистване 51 400лв. Изравнителната субсидия за финансиране на местните дейности е 1 047 800лв.

В проектобюджета са включени средствата от реализирания преходен остатък и очакваните постъпления от данъчни и неданъчни приходи.

През 2010г. бе спечелен проект „Основен ремонт на уличната мрежа в гр.Елхово”, който ще се изпълнява през тази година. По проекта ще се извърши основен ремонт на ул.”Ал.Стамболийски” и ул.”Победа”. Общината предвижда и съфинансиране по проект „Красива България” за извършване строително-монтажни работи с енергоспестяващ ефект на ОДЗ”Невен” – филиал детска ясла. Планирана е подмяна на детските съоръжения в дворовете на трите детски градини в града, както и реконструкция на градинското осветление в двете бази на ОДЗ”Невен”. Заложени са средства за изграждане на три паркинга в града – два броя в ж.к.”Изгрев” и на ул.”Х.Димитър”. Предвижда се основен ремонт на покривната конструкция на кооперативния пазар, както и на ритуалната зала в гробищния парк. Планирано е и изграждане на мост в с.Раздел. През годината ще бъде извършена реконструкция и изграждане на улично осветление в междублоковите пространства на гр.Елхово. В гробищния парк ще бъде изградена дъждовна канализация, като ще продължи и изграждането на алеи.

Предвидени са средства за разработване на проекти, както и такива за обезпечение на вече спечелени.

Планираните средства за текущи ремонти по населените места са повече спрямо миналата година – обхващат чакълиране на улици, почистване на гробищни паркове, ремонт и обзавеждане клубове на пенсионера, ремонт кметства и други.