РАЗНООБРАЗНА ПРОГРАМА СЕ ПОДГОТВЯ ЗА ПРАЗНИКА НА ГРАД ЕЛХОВО

       За четиринадесети път Елхово ще отбележи своя празник. По традицията и тази година кулминацията на тържествата ще бъде в съботния ден – 29март,  а предшестващата седмица ще бъде наситена с изяви.

         За четиринадесети път Елхово ще отбележи своя празник. По традицията и тази година кулминацията на тържествата ще бъде в съботния ден – 29март,  а предшестващата седмица ще бъде наситена с изяви.

            Кметът на община Елхово Петър Киров е утвърдил празничната програма под мотото “Да бъде Елхово различно”.    Организаторите на празника имат амбицията, да организират и представят на обществеността разнообразни по характер и подходящи за различните възрасти тържества.

            Няколко концерта ще бъдат представени на елховската публика в салона на читалище “Развитие”. Танцова формация “Метеор” с ръководител Цветан Маринов ще се изяви с юбилейния си спектакъл “Ами сега накъде”. Самодейните колективи към читалище “Развитие” ще представят талантите си на 25 март. Самостоятелен концерт подготвят и децата от Детско-юношеският танцов ансамбъл “Яница” към Общински детски комплекс. “Млади таланти” е сборният концерт на училищата от града.

            Специализиран етнографски музей Елхово ще представи в ритуалната зала на града ретроспективна изложба “Старото Елхово”. Представянето на “Традиционни носии от Елховския край” ще бъде организирано пред сградата на музея, така че облечените в традиционни носии момичета и момчета да дефилират и в градинката пред църквата.

            Три конкурса обяви Община Елхово. За децата от 6 до 10 г. Е конкурса за рисунка “Елхово в моите мечти”. С най-добрите 12 рисунки ще бъде изработен календарът на община Елхово за 2009г. За учениците от V до ХII клас е предизвикателството да се състезават в конкурса за цифрова снимка и видео клип. Конкурсът е организиран в две възрастови групи V-VIII и IХ – ХII клас на тема “Светът около нас”. Отличените ще получат грамоти и награди.

            Не отстъпват по разнообразие и спортно-туристическите мероприятия. За туристите е предвиден 3-дневен поход в Източните Родопи. Футболният клуб ще организира традиционният детски футболен турнир. На децата от Елхово ще гостуват отборите на Нефтохимик, Сливен и Ямбол. В турнира “За купата на петте кмета” ще участват отборите на общинските администрации от Ямболска област и областна администрация. Най-добрият отбор ще вземе и преходната купа. Спортно-състезателни игри ще се организират на 27 март. Те включват тенис на маса, стрийтбол и др. Ще се състои и традиционният бридж турнир. За първи път се провеждат състезание по спортна стрелба в м. Острова  и авто-рали. Съорганизатори на мероприятията са Ловно рибарско сдружение и автосервиз “България”.

            Общински театър към читалище “Развитие” с режисьор Ивана Кърева традиционно подготвя спектакъл за Празника на града. Тази година публиката ще види спектакълът “Свекърва” по Антон Страшимиров.

            За младежите  ще се организира дискотека в клуб “Dawntawn”.

            В празничния съботен ден ще се изявят самодейни колективи, за жителите и гостите на града ще пее известен поп-фолк изпълнител.