Елхово празнува за седемнадесети път

С много настроение и слънчеви емоции в присъствието на многоуважавани гости бе отбелязан празника на Елхово.

С много настроение и слънчеви емоции в присъствието на многоуважавани гости бе отбелязан празника на Елхово. Анастас Анастасов – заместник председател на народното събрание, депутатите Александър Стойков и Светослав Тончев, Галина Симеонова – изпълнителен директор на ПУДООС, заместник-областните управители на Ямбол Нели Кадиева и Димитър Иванов, Жана Миланова от РИО-Ямбол, Галин Костов от областно пътно управление, Георги Георгиев от ОД-МВР, Лиляна Лазарова – областна дирекция „земеделие и гори”, кметът на община Ямбол инж. Георги Славов, както гости от Турция – кметът на град Лалапаша Али Осман, общински съветници от Одрин, Лалапаша и др уважиха празника на града ни.

Началото на празника бе дадено в храм” Св.Димитрий” с празничен молебен за здраве, успех и благоденствие на жителите на града воден от отец Николай Станчев и отец Николай Клюнков.

Празничен парад с участието на Духов оркестър и мажоретния състав при ОбДК гр. Елхово поведе шествието към площада пред общината на специално подготвената сцена от организаторите. Водещ на празничната програма бе Ивана Кърева.

Приветствено слово към жителите и гостите на града произнесе кмета на община Елхово г-н Петър Киров. Той пожела на всички присъстващите на празника лично и семейно щастие, благополучие и много успехи.

Поздравително слово от заместник Министъра на България г-н Цветан Цветанов бе прочетено от заместник председателя на народното събрание г-н Анастас Анастасов. Поздравително слово произнесе и Димитър Иванов – заместник областен управител – Ямбол.

Водещата на празника прочете поздравителни адреси от министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, Тотю Младенов – министър на труда и социалната политика, Аньо Ангелов – министър на отбраната, Александър Цветков министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Поздравителни адреси са получени и от инж. Татяна Петрова – началник на РИО-Ямбол, Росица Стелиянова – изпълнителен директор на агенция по заетостта, Янка Такева – председател на синдиката на българските учители, както и от кметовете на град Бургас, Белоградчик, Нова Загора, Димитровград, Средец, Тополовград и Бояново, ръководители на държавни структури и учреждения и др.

Празничната програма продължи с концерт на самодейни състави от читалище Развитие – 1983г. гр.Елхово и ОбДК.

Андреа и Борис Дали изнесоха концерт по повод празника на град Елхово по покана на кмета г-н Петър Киров. Двамата изпълнители взривиха елховската сцена с хитовите си парчета. От своя страна публиката пееше и скандираше техните имена.

Кметът г-н Петър Киров покани Андреа и Борис Дали в кабинета си и даде възможност на всички желаещи фенове да вземат автографи за спомен от своите любимци. Изпълнителите благодариха на кмета за отправената покана и неговото гостоприемство.