“Пролетен карнавал”, организиран по проекта „Да си подадем ръка” зарадва децата от Маломирово, Бояново и Елхово

Прекрасен и незабравим „Пролетен карнавал”  събра децата от Маломирово, Бояново и Елхово в салона на Целодневна детска градина „Надежда”, гр. Елхово.


 

Прекрасен и незабравим „Пролетен карнавал”  събра децата от Маломирово, Бояново и Елхово в салона на Целодневна детска градина „Надежда”, гр. Елхово.

Красиви декори, музика, светлина и танци накараха децата да затаят дъх  от вълнение и радост. Някои  от тях, главно от  филиалните групи в селата  за първи път присъстваха на такъв куклен спектакъл. Постановката на Ямболския куклен театър ” Не на кино,не на бал, каним ви на карнавал” стана достояние на децата благодарение на дейностите по проект „Да си подадем ръка”, финансиран от ЦОИДУЕМ и РОФ .

Община Елхово осигури транспорт за децата от двата филиала в селата Бояново и Маломирово за извозването им до гр.Елхово.

В хода на представлението бяха включени два отбора с деца, на които бяха предложени интересни познавателни и забавни игри. Публиката беше ентусиазирана и съпровождаше участието им с много и бурни аплодисменти.

Директорката на ЦДГ ”Надежда” г-жа Какърова благодари на Кмета на Община Елхово г-н Киров за съдействието за  реализиране на  дейността по проекта с осигуряването на транспорт за децата. Учителките Желязка Кръстева и Надя Иванова и децата от двата филиала благодариха на домакините от града  за организираното посещение и гостоприемството. Имаше време за игра на двора преди и след представлението. Направиха се общи снимки с децата, които вече се  познават и с артистите от Ямболския театър.

Вече четвърти месец продължават дейностите по проект „Да си подадем ръка”на община Елхово в партньорство със Сдружение с нестопанска цел „Партньори за европейско развитие – град Елхoво”. Те ще продължат до месец юни. Предстоят още много забавни мероприятия – съвместни излети на децата и техните родители, вечери на родолюбието, посещения на училища, банки, читалище и други, заключителен концерт. Всички те ще допринесат за постигане на основната цел на проекта – навременна социализация на децата от ромски произход и подготовката им за училището и живота. А това се постига с целенасочената и неуморна работа на целия педагогически екип на ЦДГ ”Надежда„ в града и филиалните групи в селата Маломирово и Бояново. Успешната работа в мултикултурна среда изисква много усилия , които те  полагат ежедневно с  всеотдайност и себеотдаване .