Благотворителен базар на великденски яйца се проведе в Елхово


 

По инициатива на община Елхово бе организиран красив и разнообразен базар на великденски яйца под наслов „Пъстър, цветен Великден“.

 


 

По инициатива на община Елхово бе организиран красив и разнообразен базар на великденски яйца под наслов „Пъстър, цветен Великден“.

Пред храм „Свети Димитрий“ в град Елхово децата и техните ръководители от ОУ „Пасий Хилендарски”, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, ЦРСИ „Св. Марина” и ЦДГ „Надежда” представиха своите изделия. Малките творци припомниха за красотата и изяществото на боядисаните великденски яйца. Украсени в пъстри цветове и декорирани с много вкус произведенията им затрудниха избора на купувачите.

Базарът бе открит с поздравителна програма. С много настроение, облечени в традиционни носии и венчета на главите малките лазарки от ЦДГ ”Надежда” представиха своите песни и танци, като пожелаха на публиката здраве и много успехи.

Празникът продължи с народни песни в изпълнение на Илиян Иванов, Таня Зотова, Виктория Анданова.

Децата от ДЮТС „Яница“ към ОДК със своя танц поздравиха всички именници на Цветница – денят на цветята, младостта и възраждането на живота в природата децата.

Зам. кметът на община Елхово г-жа Кафеджиева поздрави малките участници в програмата и им пожела здраве, много слънчеви усмивки и да запазят детското в себе си.