Започна маратонът на четенето организирано от община Елхово


 
Маратонът на четенето организирано от община Елхово съвместно с библиотеката към Читалище „Развитие – 1893г.” бе открит днес от 10.00ч във филиала на детска градина „Невен”.

Маратонът на четенето организирано от община Елхово съвместно с библиотеката към Читалище „Развитие – 1893г.” бе открит днес от 10.00ч във филиала на детска градина „Невен”. Мероприятието е посветено на Международния ден на детската книга – 2 април и на Международния ден на книгата и авторското право – 23 април. То се провежда за пети пореден път, като за пръв път в него вземат участие деца от подготвителните групи на детските градини.

Инициативата под наслов „Походът на книгата” бе открита от г-жа Христина Иванова, представител на местната библиотека. Тя разясни на децата целта на кампанията и даде началото на четенето.

Маратонът започна с четене на приказката на Елин Пелин „Дядовата ръкавичка” от г-жа Венета Димитрова, секретар на община Елхово, г-жа Христина Иванова и г-жа Попова директор на ОДЗ „Невен”.

В четенето се включиха и Борис Стойчев, Станислава Иванова и Христо Узунов ученици от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, бивши възпитаници на детската градина.

Децата от група „Усмивка” с възпитатели Ваня Узунова и Диана Мартинова показаха също уменията си да четат въпреки малката си възраст.

Г-жа Димитрова поздрави всички деца и им пожела четенето на книжките да запали в сърцата им любовта към книгата и като първокласници децата от група „Усмивка” да бъдат едни от най-активните посетители на читалищната библиотека. Тя им подари от името на кмета на община Елхово детски книжки.

Инициативата ще продължи с участието на ученици от от първите класове на ОУ „Пасий Хилендарски” и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” през следващите дни в библиотеката на читалище „Развитие – 1893г.”