Домът за стари хора – с. Чернозем получи дарение 20 кг пилешко месо

Ръководството на община Елхово предостави на Дом за стари хора – с. Чернозем 20 кг пилешко месо.

Ръководството на община Елхово предостави на Дом за стари хора – с. Чернозем 20 кг пилешко месо.

Дом за стари хора – с. Чернозем е специализирана институция предоставяща социални услуги извън обичайната домашна среда на хора, навършили пенсионна възраст за прослужено време и старост, без лежащо болни.

Институцията разполага със сграда на два етажа, като на първия етаж се намират общите помещения — дневна, столова, санитарни възли и сервизни помещения. На втория етаж са разположени спалните помещения, две бани за мъже и жени, санитарни възли и медицински кабинет.

Социалните услуги, които ползват настанените потребители в Дом за стари хора – с. Чернозем са почистване на стаи, дневна, столова, пране на спално и лично бельо, гладене. Предоставят се здравни грижи и съдействие при консултации със специалисти. Осигуряване на съдействие за получаване на медикаменти. Организиране на мероприятия по различни поводи и беседи по актуални въпроси.

Настаняването се извършва със заповед от Дирекция „Социално подпомагане“ – гр. Елхово. Капацитетът на дома е 16 места, като към момента всички места са заети.