Двудневно обучение на педагогическия екип на ЦДГ „Надежда” по проект „Да си подадем ръка”

       В началото на месец май  в почивен комплекс „Бакаджика” педагогическия колектив на ЦДГ ”Надежда ” проведе поредното тренинг обучение. Това беше част от предвидените инициативи по проект „Да си подадем ръка”


В началото на месец май  в почивен комплекс „Бакаджика” педагогическия колектив на ЦДГ ”Надежда ” проведе поредното тренинг – обучение. Това беше част от предвидените инициативи по проект „Да си подадем ръка”,  финансиран от Центъра за етническа интеграция към МОМН. Проектът е на Община Елхово и се реализира в ЦДГ „Надежда”.

Гост – лекторите на тренинга бяха доц Стефка Динчийска и д-р Галина Хайдар.

В първия ден от обучението д-р Хайдар запозна учителите с технологията на обучението по БДП в детската градина. Бяха разгледани различните психо – физиологически и физически особености на децата като участници в пътното движение. Чрез видеофилми и практико – приложими ситуации беше оценена спецификата в ориентирането и поведението на детето, попадащо в различни пътни ситуации, както и спецификата на зрителните възприятия на децата и пътната среда. Като всичко това е част от социализацията на децата от подготвителните групи.

През втория ден , лекторът доц. Динчийска, ползвайки интерактивни техники представи актуалната тема „Организация на взаимодействието с деца и семейства в интеркултурна среда”.

Двудневното обучение генерира нови идеи за работа и различни инициативи , които ще се реализират в близките няколко месеца. Обедини усилията на учителите от града и двата филиала в реализирането на по – нататъшните проектни дейности.

Заредени с енергия за работа след обмена на добри практики, учителите се разделиха сс лекторите – доц. Динчийска и д-р Хайдар с пожелание за нови срещи.