Одобрен е годишният доклад по околна среда за 2010г. за депото за неопасни отпадъци

РИОСВ Стара Загора одобри Годишния доклад по околна среда /ГДОС/ за 2010г. за обект „Депо за неопасни отпадъци на общините Елхово и Болярово”.

РИОСВ Стара Загора одобри Годишния доклад по околна среда /ГДОС/ за 2010г. за обект „Депо за неопасни отпадъци на общините Елхово и Болярово”.

Като оператор на депото ежегодно до 31 март, община Елхово представя в РИОСВ Стара Загора, ГДОС за изпълнение на дейностите през изтеклата година, за които е предоставено Комплексно разрешително /КР/ N 134/2006 г.

Докладът е изготвен по образец и утвърдена със Заповед на министъра на околната среда и водите N РД 806/31.10.2006 г. методика. Представена е информация за прилагане на системата за управление на околната среда, изпълнение на специфичните изисквания на условията в КР свързани с използването на ресурси: вода, енергия, спомагателни материали и горива, годишната им консумация, количество за единица продукт и оценка на съответствието.

През отчетния период са изградени три броя наблюдателни сондажи за мониторинг на подземни води, съгласно изискванията на КР N 134/2006г. За целта е изготвен проект и е издадено Разрешително за ползване на воден обект за изграждане на съоръжения за подземни води, предназначени за мониторинг от МОСВ. Съоръженията са приети с протокол N 023/09.11.2010г. на Директора на Басейнова Дирекция за управление на водите в Източнобеломорски район с център Пловдив.

Депото е въведено в експлоатация през
2010 г. и има издадено от ДНСК гр.София разрешение за ползване N СТ-05-104/28.01.2010г.

Пълният текст на доклада е на разположение при еколога на община Елхово.