Работна среща на мониторинговата група за наблюдение на Общинския план за развитие и Програмата за реализация на Общинския план за развитие

       На 1 август в заседателната зала на Община Елхово заседава Мониторинговата група за наблюдение на Общинския план за развитие и Програмата за реализация на Общинския план за развитие /ПРОПР/.

На 1 август в заседателната зала на Община Елхово заседава Мониторинговата група за наблюдение на Общинския план за развитие и Програмата за реализация на Общинския план за развитие /ПРОПР/. Групата с председател кметът г-н Киров заседава в непълен състав с участието на Мария Никова, инж.Николай Христов и Иван Иванов.

На работната среща мониторинговата група разгледа подготвеният отчет на ПРОПР за 2010 г., примерен доклад за 2010 година и проектен вариант на ПРОПР за 2011 година. Материалите бяха предварително предоставени на членовете в групата, за да имат възможност да направят собствени предложения относно предоставените материали.

След обсъждане на някои от основните приоритети в Общинския план за развитие, председателят и членовете на групата взеха решение да се сформират фокус групи по съответните браншове и да се вземат в предвид техните конкретни предложения за актуализация на Програмата.

Общинският план за развитие /ОПР/ като седемгодишен планов документ,  определи целите и приоритетите за развитие на община Елхово. Документът е съобразен с националните, регионалните и областни стратегически документи. Сроковете за неговото разработване са съобразени с циклите на държавното планиране  и програмните периоди, определени от европейската политика на сближаване, първият от които е 2007 – 2013 г.