Kонсултация с представители на парламентарно представените партии и коалиции

      В заседателната зала на Община Елхово се проведе консултация с представителите на парламентарно представените партии и коалиции  в 41-то Народно събрание и партиите и коалициите, които имат членове на Европейския парламент,

В заседателната зала на Община Елхово се проведе консултация с представителите на парламентарно представените партии и коалиции  в 41-то Народно събрание и партиите и коалициите, които имат членове на Европейския парламент, за определяне състава на ОИК за произвеждане на насрочените за 23.10.2011 г. избори за общински съветници и кметове и за президент и вицепрезидент на РБългария.

            В срещата инициирана от кметът на Община Елхово г-н Петър Киров взеха участие представители на ПП ГЕРБ, „Коалиция за България“, ПП ДПС, ПП Атака, „Синята коалиция” и ПП НДСВ.

Всички присъстващи представители на партии и коалиции трябва да представят писмено предложение за състав на ОИК, заверено от партията копие на удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 21.06.2011 г. , пълномощно от представляващия съответната партия или представляващите коалицията от партии лица, копие от диплом за завършено висше образование и декларация от всяко лице, предложено за член на ОИК, че отговаря на изискванията на Изборния кодекс.

            Съгласно решение взето от ЦИК в случай, че общината е с под 150 избирателни сексции, както в случая община Елхово, ОИК е 17 члена, от които Предеседател, Зам. Предеседател, Секретар и членове. По разпределение за ОИК на община Елхово ПП ГЕРБ се ще имат 8 члена, за Коалиция за България 3 члена, за ПП ДПС 3 члена, за ПП АТАКА 1 член, за Синя Коалиция 1 член и за ПП НДСВ 1 член.

            От ПП ГЕРБ постъпи предложение за председател на ОИК в община Елхово да бъде Даниела Трендафилова. От Коалиция за България направиха предложение Зам. Председателя на ОИК в община Елхово да бъде Димитър Димитров. От партия АТАКА постъпи предложение за секретар да бъде Геновева Петкова, а от ПП ДПС предложиха също за секретар да бъде Пламен Кичуков от град Ямбол.

            Поради постъпилите две предложения за секретар се насрочи нова консултация за 5 август от 10:30 часа. В случай, че тогава не се стигне отново до консенсус ЦИК ще опедели ОИК по служебен път. До тогава всички партии ще имат възможността да подготвят своите документи, които изборния кодекс изисква.