Ежемесечни обходи на трасето на Уличното осветление в гр. Елхово

           Съгласно разпоредбите на кмета на Община Елхово комисия ежемесечно прави обходи на трасето на Уличното осветление в гр. Елхово, при което да осъществява технически контрол на мрежата за осигуряване на нормална, безаварийна и икономична работа на енергообзавеждането.

           Съгласно разпоредбите на кмета на Община Елхово комисия ежемесечно прави обходи на трасето на Уличното осветление в гр. Елхово, при което да осъществява технически контрол на мрежата за осигуряване на нормална, безаварийна и икономична работа на енергообзавеждането. Денонощно се приема информация за възникнали проблеми на телефон: 88 038.

            През 2009г. е извършена реконструкция на уличното осветление в Община Елхово, която се състоя в демонтаж на старите осветителни тела в град Елхово и монтаж на нови осветителни тела, с мощност 55 W, степен на защита IP 65 и светлинен поток в съответствие с изискванията на БДС EN60598. Монтирани бяха 1 270 броя нови осветителни тела. Новите лампи светят с два лукса повече и харчат два пъти и половина по-малко електроенергия от старите.

            Основната цел на извършената реконструкция е постигане на икономичност, сигурност и комфорт през нощта в населените места от Община Елхово. Две години след реконструкцията на уличното осветление консумацията на електроенергия е понижена с 30%.

Подмяната на осветлението бе на стойност над 100 000 лв., осигурена от общинският бюджет, от средствата за капиталови разходи.