Домът за стари хора в село Чернозем отпразнува 12 години от създаването си

          Потребителите, служителите и гостите на Дома за стари хора в село Чернозем, към Община Елхово отпразнуваха 12 години от създаването си. Сред гостите на празникът бяха зам. кмета на община Елхово и ресорен кмет по социалните въпроси г-жа Живка Кафеджиева

Потребителите, служителите и гостите на Дома за стари хора в село Чернозем, към Община Елхово отпразнуваха 12 години от създаването си. Сред гостите на празникът бяха зам. кмета на община Елхово и ресорен кмет по социалните въпроси г-жа Живка Кафеджиева, директора на професионална гимназия “Стефан Караджа” – Елхово и общински съветник инж. Христо Петев, кметският наместник на село Чернозем Паскал Караников, директорът на Дирекция ”Социално подпомагане” – Елхово г-жа Станка Събева, участниците в певческа група за автентичен фолклор с художествен ръководител Пенка Кючукова и приятелите им от Дома за стари хора в село Воден.

Г-жа Мариана Милева откри празника и сподели, че в домът за възрастни хора в село Чернозем е дом за възрастни хора, но за хора с млади сърца. От самото създаване на домът преди 12 години от там са преминали общо 86 души. В момента са настанени 14 потребители на услугата от възможни общо 16 възможно потребители, от тях четирима мъже и десет жени.

В своето поздравително слово зам. кмета на община Елхово г-жа Кафеджиева благодари на персонала на дома за възрастни хора, както и на целия отдел социални дейности в община Елхово, които правят всичко възможно потребителите да се чувстват добре и като у дома си. Тя сподели още, че се надява в най-скоро време дома да има столетник, което ще е и най-голямата награда за добрите грижи, които се полагат от служителите в домът.

Певческа група за автентичен фолклор с художествен ръководител Пенка Кючукова, придружен с музикален съпровод на акордеон от Тодор Ангелов, отправиха своя поздрав към домуващите, като в края на тържеството, домакини и гости на това събитие заиграха и кръшни хора.

По повод рождения ден на Домът за стари хора имаше и предвидена шоколадова торта, както и почерпка за всички гости на това празнично събитие за домуващите.