Министър Дончев на посещение в град Елхово

            Министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев се срещна с граждани от Елхово.  ВрИД кмет на община Елхово Пепа Кючукова посрещна и представи гостите министър Дончев


Министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев се срещна с граждани от Елхово.  ВрИД кмет на община Елхово Пепа Кючукова посрещна и представи гостите министър Дончев, народните представители Александър Стойков и Светослав Тончев и зам. областния управител Димитър Димитров.

На срещата Министър Дончев очерта основните приоритети на повереното му министерство и факта, че всеки втори инвестиран лев в страната са средства по еврофондове, като това е статистиката от 2010 година, а за 2011 със сигурност тази статистика ще нараства. Той подчерта, че програмния период 2007 – 2013 е към своя край, но за следващия програмен период трябва да се мисли още от сега, но какви проекти ще се пишат зависи от самите нас – гражданите и местната власт в община Елхово.

Министър Дончев спомена и за нуждата от по-сериозна работа в национален план за енергийната ефективност. Той обясни, че тя е водеща в много страни от Европейския съюз и че не бива да чакаме някой да ни подсеща, за да започнем активна работа в тази насока. Томислав Дончев прогнозира, че енергийната ефективност по-лесно би се реализирала по отношение на публичните сгради и по-трудно – на частните, но подчерта, че такива проекти са един уникален шанс градовете да започнат да изглеждат по друг начин.

Гражданите имаха възможност да зададът своите въпроси към министър Дончев.