Проведе се обществено обсъждане на обект „ Интегрирана система за контрол и наблюдение на българско-турската граница и координационен регистър”

           На 16 ноември се проведе обществено обсъждане на проект за ПУП – парцеларен план на обект „ Интегрирана система за контрол и наблюдение на българско-турската граница и координационен регистър”,

На 16 ноември се проведе обществено обсъждане на проект за ПУП – парцеларен план на обект „ Интегрирана система за контрол и наблюдение на българско-турската граница и координационен регистър”, организирано от Общинска администрация – гр.Елхово, съвместно с Министерство на вътрешните работи – Главна дирекция „Гранична полиция”.

На обсъждането присъстваха Бисер Иванов и Радослав Кулеков от  ГД„Гранична полиция” – гр. София; Николай Шумов от РД „Гранична полиция” – гр. Елхово; зам. кмета на община Елхово Пепа Кючукова; инж. Панчо Танев акаунт мениджър и Къньо Великов полеви инженер на изпълнителя „Ериксон”, както и представители на общинска администрация и гранична полиция.

Общественото обсъждане бе открито от г-н Николай Шумов от РД „Гранична полиция” – гр. Елхово, който даде думата на арх. Емилия Русева на община Елхово за  кратко резюме на проекта. Арх. Русева сподели, че е изготвен окончателен проект за ПУП – парцеларен план на гореспоменатият обект, както и че е издадено разрешение на Министъра на регионалното развитие и благоустройство за изготвянето на проекта за ПУП.

Инж. Танев направи кратка презентация на самият проект, който е с дължина 58 км от ГПП Капитан Андреево до ГПП Лесово. Проектът включва два центъра за управление, като единият ще е в гр. Елхово, а другият локален координационен център в гр. Свиленград. Ще бъдат изградени шест стационарни и пет мобилни постове за техническо и визуално наблюдение, както и периметрови сигнално-охранителни системи.

Участниците в обсъждането имаха възможност да зададат своите въпроси към експертите.