Кметът на община Елхово г-н Петър Киров е новият представител на КН на ОП „Административен капацитет”

           Кметът на община Елхово г-н Петър Киров бе избран за представител на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Административен капацитет” на провелото се на 13 декември 2011 г. в конферентната зала на Областна администрация Сливен заседаниe на Регионалния координационен комитет на Югоизточен район

Кметът на община Елхово г-н Петър Киров бе избран за представител на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Административен капацитет” на провелото се на 13 декември 2011 г. в конферентната зала на Областна администрация Сливен заседаниe на Регионалния координационен комитет на Югоизточен район, под председателството на г-н Марин Кавръков – областен управител на област Сливен.

В Регионалният съвет за развитие на Югоизточен район влизат представители на ротационен принцип на общини от четири области: Ямбол, Сливен, Бургас и Стара Загора. Мандатът на изпълнение на съответната длъжност е 4 години.

Участие в заседанието взеха областните управители на областите, включени в обхвата на ЮИР, представители на Регионалния съвет за развитие в комитетите за наблюдение на Националната стратегическа референтна рамка и оперативните програми, съфинансирани от фондовете на Европейския съюз; представители на управляващите органи на оперативните програми и на централното координационно звено в Министерски съвет.

Основни акценти в заседанието са Актуализиране състава на РКК на ЮИР и Представяне на информация за напредъка по оперативните програми в Югоизточен район и страната.

Представителите на Управляващите органи на оперативните програми, съфинансирани от фондовете на ЕС, представиха обобщена информация за сключени договори, усвоени финансови средства и резултати от приключени проекти. Ефектът от реализираните проекти на територията на Югоизточен район е модернизирана местна и регионалната инфраструктура, обслужваща бизнеса и населението, подобрена икономическата и жизнена среда.