Проведе се традиционният коледен концерт в Елхово

          В препълненият салон на Читалище Развитие се проведе превърналиясе в традиция коледен концерт на талантливите деца от ОДК Елхово. Възпитаницитена ОДК Елхово представиха своя талант и обич към традиционното и българското.Със своите танци децата към ОДК – Елхово, пожелаха на гостите весели коледни иновогодишни празници.

            В препълнениятсалон на Читалище Развитие се проведе превърналиясе в традиция коледен концерт на талантливите деца от ОДК Елхово. Възпитаницитена ОДК Елхово представиха своя талант и обич към традиционното и българското.Със своите танци децата към ОДК – Елхово, пожелаха на гостите весели коледни иновогодишни празници.

            В концерта взехаучастие 120 деца от Мажоретен състав на ОДК с художествен ръководител ЦветанкаХристова, ДЮТС Яница с художественръководител Цветанка Христова и хореограф Севдалин Трендафилов, Коледарскатагрупа към Етнографско – археологически музей – Елховос художествен ръководителСнежана Делчева, Вокална група на деца към ЦДГ Надежда с художественръководител Елена Каменова, децата от школата по пиано към ОДК – Елхово ТеодораМилкова, Стоян Георгиев, Петър Янев с художествен ръководител Вълка Ангелова.Коледният концерт сеосъществи благодарение на усърдната работа на екипа на ОДК – Елхово с директорИвана Кърева с децата.

            След края наконцерта кметът на община Елхово Петър Киров, поднесе кошница с цветя на участницитев концерта. От ръководството на ОДК – Елхово не скриха благодарностите си къмръководството на община Елхово за организираното коледно парти на всичкиучастници в концерта.

            ОДК създаваусловия за подготовка и изява на талантливите и даровити деца в областта нанауката и изкуството, организира колективни и индивидуални форми и изяви наобщинско, регионално, национално и международно ниво. Към извънучилищното звенои Сдружението към него функционират групи по английски език, детско-юношескитанцов ансамбъл Яница, мажоретен състав игрупи по аеробика, вокална група, група по народно пеене, школа по пиано, школапо живопис, литературен кръжок „Приятели на книгата“, школа поматематика, групи по футбол и лека атлетика, в които участват около 400 деца.Многобройни са участията и успехите на възпитаниците на ОДК. Комплексътосигурява на децата в Елхово богат и разнообразен извънучилищен живот,задоволява желанията и потребностите на различни групи деца.