20 до 23 декември 2011г. желаещите могат да подадът документи за услугата „Обществена трапезария“

         Удължен е срока на договора между Министерството на труда и социалната политика – “Фонд социална закрила” и община Елхово за предоставяне на услугата „Обществена трапезария” в община Елхово.

            Удължен е срока на договора между Министерството на труда и социалната политика – “Фонд социална закрила” и община Елхово за предоставяне на услугата „Обществена трапезария” в община Елхово. През първите четири месеца на 2012 година 35 души ще продължат да получават топъл обяд. Това са лица и семейства на месечно подпомагане, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, както и самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии, скитащи и бездомни деца и лица.

            Желаещите да се възползват от услугата могат да подадът документи в сградата на общината на ул. Калоян ¹ 13, стая 217 от 20 до 23 декември 2011г. 

            Подборът на лицата ще се извърши съвместно с Дирекция „Социално подпомагане”. Дирекцията ще осъществява и последващ контрол по дейностите. Като трапезария ще се ползва съществуващата столова в сградата на ул. Търговска 13.

            Предвижда се предоставяне на разнообразно меню, отговарящо на критериите за здравословно хранене. Те ще получават супа, основно ястие и  хляб. Предвидено е и диетично меню.

            Дейностите се финансират на 100%, като средствата се предоставят от Министерството на труда и социалната политика – “Фонд социална закрила”. Целта на проекта е да се подобри качеството на живот на най–уязвимите жители на общината чрез осигуряване на топла и здравословна  храна.

            Обществена трапезария беше разкрита в Елхово за първи път през 2009година. В резултат на предприемчивостта на ръководството на община Елхово бе реализиран проекта като 35 лица ежедневно получаваха топла храна.