Първото бебе на община Елхово за 2012г. е момче

         Първото бебе на община Елхово за 2012г., родено на 8 януари в 10.35 часа, бе изписано днес от елховската болница МБАЛ “Св. Иван Рилски”.


 

Първото бебе на община Елхово за 2012г., родено на 8 януари в 10.35 часа, бе изписано днес от елховската болница МБАЛ “Св. Иван Рилски”. Малкият Асен се родил нормално в родилното отделение с височина 51 см. и тегло 3,800 кг. Мъжката рожба е второ дете за щастливата майка Катя Табакова.

На изписването от родилното отделение освен роднини и приятели присъства и зам. кметът на община Елхово г-жа Живка Кафеджиева, която поздрави майката на детето от името на кметът на община Елхово: „Поздравявам Ви за това, че сте майката на първото родено бебе в община Елхово през 2012 година. Това, че то е момченце означава, че ще бележим напредък през тази година. Нека Асен е жив и здрав, много щастлив”.Към родителите г-жа Кафеджиева отправи пожелание да имат много поводи да се гордеят с него, както и да стане един достоен човек. Майката на първото бебе получи цветя, както и парична сума от ръководството на община Елхово. Г-жа Кафеджиева поднесе цветя и на старшата акушерка на родилното отделение г-жа Караникова.

За цялата 2011 година общо 147 деца са проплакали за първи път в АГ-отделението на болницата в град Елхово. Тенденцията от старата година се запазва, тъй като за предходната 2010 година децата родени тук в Елхово са 148, а за 2009 година са били 145.