Последно заседание на Контролният съвет по проект “Подай ръка на човек в беда”

            На 13 януари 2012 г. от 16.00 часа в залата на ул. „Калоян” N 13, се проведе последното заседание на Контролният съвет по проект Подай ръка на човек в беда, финансиран по оперативна програма Развитие на човешките ресурси 2007-2013г.,

На 13 януари 2012 г. от 16.00 часа в залата на ул. „Калоян” N 13, се проведе последното заседание на Контролният съвет по проект Подай ръка на човек в беда, финансиран по оперативна програма Развитие на човешките ресурси 2007-2013г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, по схема за безвъзмездна финансова помощ Грижа в семейна среда за независимост и достоен живот на хора с различни видове увреждания и самотно живеещи хора – дейности Социален асистент” и Домашен помощник”- фаза 3.

Проектът се реализира от община Елхово в партньорство със сдружение Партньори за Европейско развитие – град Елхово”.

По време на проведното заседание се представи отчет за изпълнението на заложените цели и дейности по проекта. Работата на комисията преминa в следният дневен ред:

            1. Отчет за извършената работа от екипа на проекта за периода 01.11.2011-31.01.2012

2. Отчет за цялостното изпълнение на дейностите по проекта.

3. Разни.

През тринадесетте месеца на изпълнение на проекта бяха обучени 30 лица за предоставяне на услугата „Домашен помощник”,осигурена е трудова заетост за 11 месеца и са задоволени ежедневните потребности ,свързани с организиране на бита и хигиената на 50 души, потребители на услугата.

През последното тримесечие чрез анкетно допитване до потребителите на услугата и домашните помощници се отразява успешното реализиране на този проект, а в разговори със служители от проекта.

Последната дейност по проекта ще се осъществи на 20 януари, когато ще се проведе и заключителната пресконференция, която ще представи задълбочен анализ на реализацията на проекта “Подай ръка на човек в беда”.