Децата от Арт студио към читалище Развитие се включиха в творческия процес на художниците от пленер „Яница”

Днес децата от Арт студио към читалище Развитие Дейвид Радев, Ивелина Кукова, Кети Радева, Мария Стоянова, Моника Петрова, Радосвета Кукова, Сара Анадолиева, Георги Конев и Андон Ченков се включиха в творческия процес на художниците, участващи в пленер „Яница”.

Творците в таз годишното седмо издание на пленера са Димитър Нейчев, Валентин Стоянов, Ангел Трънков, Васко Василев, Куман Сталев, Радостина Колева, Димитър Борисов, Георги Янчев, Петя Христова и Йовчо Йовчев.

Всеки от тях отдели внимание на младите таланти, като им разясняваха различни техники при рисуването и изработката на скулптурите. Децата имаха възможност да се докоснат до изкуството на художниците, да зададат своите въпроси и да получат много полезни съвети.

Изложба със създадените от пленера творби ще бъде открита на 22 юни – петък от 18.00 часа в ритуалната зала на град Елхово, на нея могат да присъстват всички любители на изкуството.

Балкански пленер „Яница“ се организира под патронажът на кмета на Община Елхово г-н Петър Киров и има за цел да се популяризира уникалната природа, архитектурно-историческите забележителности, бит и култура на Елховския край. Идеята е да се даде възможност за изява на творци с доказана творческа индивидуалност.