„Скакалци“ на елховска сцена

          Залата на Читалище „Развитие“ – Елхово за пореден път се оказа малка, за да побере желаещите да се насладят на таланта на самодейният театрален състав, който представи постановката „Скакалци“ на българския писател и етнограф, определян като най-изтъкнатия български комедиограф Стефан Лазаров Костов.

            Постановчик, както и през миналата година е отново Ивана Кърева, а сценограф е Георги Янчев. В ролите се представиха: Проданов (фабрикант) – Георги Янчев, Бистра (неговата съпруга) – Йовка Димитрова, Мария (слугиня) – Даниела Георгиева, Димитрий (руски бежанец) – Велин Маринов, Величкова – Грета Бургасчиева, Яначков – Петър Бързулов, Руса (неговата съпруга) – Мария Иванова, Баба Йовка – Вела Попова, Лисичкова – Мариана Милева, Вичев – Димитър Чернилов, Рожкова – Жасмина Терзиева, а в ролята на децата се представиха Савина Георгиева и Георги Маринов. Всички те се раздадоха на сцената и не веднъж разсмяха публиката по време на самата постановка.

            В постановката се разказва историята на фабрикант, който се занимава с траверси. И на този бизнесмен най-неочаквано му се изтърсва на главата ревизор. Ама не сам, а с цялото си домочадие – съпругата, тъщата, бебето и децата. Гостите на фабриканта Проданов са именно „скакалците“, което кратко наименование носи постановката. Всичко това бе умело съчетано с много хумор благодарение на режисурата на Ивана Кърева, която се спира за поредна година на произведение Ст. Л. Костов, тъй като може би до известна степен в неговите произведение, се намира пряка връзка със съвременната действителност.