Пленер „Яница“ завърши с изложба в ритуалната зала

С изложба в ритуалната зала на Община Елхово завърши тазгодишния седми пореден Балкански пленер „Яница“. С приветствено слово зам. кметът на община Елхово г-жа Живка Кафеджиева откри изложбата на творците, които представиха пред елховска публика тази вечер общо 24 творби . Тя благодари на участниците в пленер „Яница” за тяхното участие, като не забрави да благодари за хубавите творби, които са реализирали през дните на пленера.

В тазгодишният пленер бяха поканени общо 10 творци: Димитър Нейчев, Валентин Стоянов, Ангел Трънков, Васко Василев, Куман Сталев, Радостина Колева, Димитър Борисов, Георги Янчев, Петя Христова и Йовчо Йовчев.

За всички гости на изложбата организаторите в лицето на община Елхово, бяха приготвили шведска маса, както и пивкави червени и бели вина, които приповдигната настроението на посетителите.

Балкански пленер „Яница” има за цел да се популяризира уникалната природа, архитектурно-историческите забележителности, бит и култура на елховския край. Идеята е да се даде възможност за изява на творци с доказана творческа индивидуалност. Всеки автор сам определя и осигурява материалите, с които да работи без ограничение във формата и техниката на изпълнение на творбите.