Децата на Елхово празнуват

В салона на Читалище „Развитие“ малчуганите на нашият град представиха концерт под наслов „Децата на Елхово празнуват“. Близо час и половина възпитаниците на ОбДК Елхово се представяха своя талант и обич към традиционното и българското. Със своите танци децата към ОбДК – Елхово, зарадваха родители, приятели и жители на град Елхово.

Участие взеха вокалната група на деца към ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и децата от ОДК (ДЮТС „Яница“, вокалната група, пианисти, мажоретния състав и др.). След края на представянето кметът на община Елхово Петър Киров, както и от ръководството на ОбДК-Елхово поднесоха цветя към участниците в концерта. От ръководството на ОДК-Елхово не скриха своите благодарности към ръководството на община Елхово за помощта, която им оказват.

ОбДК създава условия за подготовка и изява на талантливите и даровити деца в областта на науката и изкуството, организира колективни и индивидуални форми и изяви на общинско, регионално, национално и международно ниво. Към извънучилищното звено и Сдружението към него функционират групи по англ. език, детско-юношески танцов ансамбъл “ Яница “, мажоретен състав и групи по аеробика, вокална група, група по народно пеене, школа по пиано, школа по живопис, литературен кръжок и „Приятели на книгата „ школа по математика , групи по футбол и лека атлетика, в които участват около 400 деца.

Многобройни са участията и успехите на възпитаниците на ОДК. Комплексът осигурява на децата в Елхово богат и разнообразен извънучилищен живот, задоволява желанията и потребностите на различни групи деца.