Проведе се семинар на тема „Потенциал за развитие на туризъм в град Елхово и формиране на устойчива туристическа дестинация”

На 29-ти юни, 2012 година се проведе семинар на тема „Потенциал за развитие на туризъм в град Елхово и формиране на устойчива туристическа дестинация”. Семинарът е част от проект по трансгранично сътрудничество България – Турция, с наименование „Създаване на условия за отдих, спорт и туризъм в градовете Едирне и Елхово”, в който Община Елхово си съдейства с Областния Одрински Съюз за Централно и Селско Подпомагане. Целта на обучението бе да се представи потенциала за развитие на град Елхово като туристическа дестинация и възможностите за финансиране по европейски програми на подобен продукт. Семинарът бе открит от Красимир Куртев, който е координатор на Община Елхово по проекта, а като лектор на събитието се представи екипът от Туристически Информационен Център – Елхово с представители Стойка Дражева и Васил Славков. Участници в събитието взеха представители на частния бизнес, неправителствени организации и представители от държавния сектор.

Предстои и втора среща, свързана с тематиката на обучението, в която ще вземат участие гости от Турция. Заключителният етап по туристическото обучение ще представлява разглеждане и представяне на местни туристически инфраструктурни проекти, които са реализирани с европейски средства в пределите на Община Елхово. Тази дейност ще събере на едно място участниците и от двете страни на семинара, който съответно ще могат да обменят опит и идеи за бъдещо развитие на трансграничния регион като устойчива туристическа дестинация.