Спортни мероприятия по повод Празника на Елхово

Богата спортна програма бе организирана за жителите и гостите на Елхово през почивните дни, като част от мероприятията за празника на града.

В съботния ден се проведе детският футболен турнир на градски стадион „Стефан Караджа“, в който взеха участие 4 отбора, съответно Карнобат, Стралжда, Тунджа 1915 Ямбол и ОФК Елхово. Двубоите се играха на големият терен в две полувремена по тридесет минути. Принципа на турнира бе с директни елиминации, в които се образуваха два полуфинала. Съответно преди началото на турнира се тегли жребии, които определи в първият полуфинален сблъсък да се изправят отборите на ОФК Елхово и Карнобат, а във втората среща в спор за финалния двубой взеха участие отборите на Стралджа и Тунджа 1915 Ямбол. Финалният двубой между съставите на ОФК Елхово и Тунджа 1915 завърши при резултат 2:3 в полза на гостите от областния град, след драматични последни минути, в които момчетата от Елхово нападаха постоянно. В кратка церемония след турнира победителите получиха купа, почетна грамота, плакет и футболна топка, а за класиралите се момчета от Елхово имаше награди плакет, грамота и футболна топка осигурени от ръководството на община Елхово.

Малко по-късно се проведе среща между ОФК-Елхово ветерани и „Добруджа“, Чорлу (Турция), в която нашият отбор надделя с 5:3.

Най-добрите ловци премериха своята точност в състезание по ловна стрелба в неделната утрин. Сред участниците имаше състезатели от професионален клуб по стрелба „Сокол – 2010″ гр. Айтос, както състезатели от Ямбол и община Елхово.

В организираните от община Елхово ловни стрелби се състезаваха двадесет и седем участника. Желаещите премериха прецизност и точност в дисциплината трап. Регламента предвиждаше по 10 панички на всеки участник.
Лично кметът на община Елхово Петър Киров, награди най-добрите стрелци. Той благодари на състезателите за тяхното участие. „От няколко години следя този турнир и смея да твърдя, че с всяка изминала година нивото му се повишава” добави още г-н Киров. За победителите имаше специално изработени плакети и грамоти.

Най-добър в стрелбата се оказа Илиан Костов – Елхово. Втори се класира Димо Йорданов – Ямбол, а на трето място Борислав Георгиев – Айтос.

За любителите на играта на карти се проведе и Бридж турнир, като победителите в него получиха плакети съответно за първо, второ и трето място.

С пешеходен поход приключиха спортните мероприятия. Туристите се отправиха с автобус до южния изходен пункт на Еко-пътека „Дрънчи дупка“ /землище на с. Мелница/. С пешеходeн преход се придвижиха по трасето на Еко-пътека „Дрънчи дупка“ до местността „Манастирчето“, пещерата „Дрънчи дупка“ и с. Мелница. След което отпътуваха с автобус до землището на с. Гранитово, където посетиха местността „Чуките“ до х. „Стария мост“.