С песни, танци и красива заря Елхово отбеля своя празник

В град Елхово бе отбелязан празника на града с много настроение и слънчеви емоции в присъствието на многоуважавани гости, сред които депутатите Александър Стойков и Светослав Тончев от ПП ГЕРБ, областния управител на Ямбол Таня Димитрова, Галина Симеонова – изпълнителен директор на ПУДООС, заместник-областния управител на Ямбол Димитър Иванов, кметът на община Ямбол инж. Георги Славов, кметът на община Тунджа Георги Георгиев, инж. Татяна Петрова – началник на РИО-Ямбол, проф. Стоян Денчев – почетен гражданин на Елхово, ръководители на учреждения на града, както гости от Турция – кметът на град Лалапаша Али Осман.

Началото на празника бе дадено в храм” Св.Димитрий” с празничен молебен за здраве, успех и благоденствие на жителите на град Елхово воден от отец Николай Клюнков и отец Николай Станчев. Празненствата продължиха на площада пред община Елхово на специално подготвената сцена от организаторите, която бе красиво аранжирана с бели балони. Водещ на празничната програма бе Ивана Кърева.
Тържествата започната с празничен парад на децата от град Елхово съпровождани с музика от духов оркестър град Ямбол.

Приветствено слово произнесе кметът на община Елхово Петър Киров. „Празникът е повод да се връщаме отново и отново в историята при началото, при традициите, но и повод да кажа, че Елхово има бъдеще. Това е залог за по голямо старание и повече усилия на всички, за да постигнем по-високи резултати и да се радваме на успехите” бяха част от думите на кметът на община Елхово.

Поздравително слово от Министъра на България г-н Бойко Борисов бе прочетено от областния управител на Ямбол Таня Димитрова, която също добави своите добри пожелания към гражданите от Елхово, по повод техния празник. Поздравително слово произнесе народния представител – депутатите Александър Стойков.

Водещата на празника прочете поздравителни адреси от Тотю Младенов – министър на труда и социалната политика, Свилен Нейков – министър на физическото възпитание и спорта, инж. Любен Татарски – председател на Комисията по регионална политика и местно самоуправление, Нона Караджова – Министър на околната среда и водите, Камелия Лозанова – изпълнителен директор на Агенцията по заетостта. Поздравителни адреси са получени и от инж. Татяна Петрова – началник на РИО-Ямбол, Росица Стелиянова – изпълнителен директор на агенция по заетостта, Диана Петкова – административен ръководител на административен съд Ямбол, Калина Казанджиева – Директор на Териториално статистическо бюро в Ямбол, Иво Димов – кмет на община Димитровград, Николай Грозев – кмет на община Нова Загора, Д-р Мария Копанарова-Тасева – председател на ОбС-Разлог, Божин Божинов – кмет на община Тополовград, инж. Иван Жабов – кмет на община Средец, Илиян Янчев – кмет на община Малко Търново, Митко Андонов – кмет на община Стралджа и Дилян Лозев – кмет на община Елена.

Прочетени бе и списъка с дарителите за празника на града, фирми и граждани които са подпомогнали за организирането на празничната програма от община Елхово, а те бяха над осемдесет.

Празничната програма продължи с концерт на самодейни състави от читалище „Развитие гр.Елхово и ОбДК.