Стартира подмяната на вътрешното осветление в детските градини в община Елхово

Започна работата по реконструкцията на вътрешното осветление в ЦДГ „Надежда”, ОДЗ „Невен“- ул.“Славянска“ № 6, ОДЗ „Невен“- ул.“Ангел Вълев“ № 19 в града и ОДЗ „Невен“ –  филиал : с.Гранитово и  с.Лесово.  Монтажните работи стартираха от сградата на ОДЗ „Невен“ на ул.“Славянска“ № 6.

Дейностите по реконструкция и изграждане на вътрешното осветление в детските градини включва демонтаж на старите осветителни тела и монтаж на луминисцентни осветителни тела. Подмяната на осветлението се извършва съгласно нормативната уредба за осигуряване на здравословни и безопасни условия за обучение в детските градини, при който изкуственото осветление трябва да е достатъчно по сила и равномерно разпределено, като съответства на определените в наредбата стандарти. След изпълнение на мерките по енергийна ефективност, ще се подобри работната среда и микроклимата, което от своя страна ще създаде по-добри условия за работа  и за обучение в детските градини.

Средствата за обезпечаване на дейностите по реконструкцията на вътрешното осветление са осигурени от капиталовите разходи на община Елхово.

През 2009г. бе извършена цялостна реконструкция на уличното осветление в община Елхово, която се състоя в демонтаж на старите осветителни тела в град Елхово и монтаж на нови осветителни тела. Монтирани бяха 1 270 броя нови осветителни тела. Новите лампи светят с два лукса повече и харчат два пъти и половина по-малко електроенергия от старите. Три години след реконструкцията на уличното осветление консумацията на електроенергия е понижена с 30%, а осветлението е непрекъснато през цялата нощ за разлика от преди няколко години.