Кашпи красят центъра на Елхово

За по-красивият и уютен облик на града бяха поставени нови цветни кашпи по централната градска част. Съоръженията са монтирани на осветителите стълбове по пешеходната част на ул. Търговска. Към момента са подменени пейките и предстои монтирането на кошчетата.

Основната цел на проекта е чрез зацветяване, облагородяване и благоустрояване на централна градска част да се подобри състоянието на съществуващата градинка пред православния храм и обекта да се превърне в едно добро място за отмора и условие за създаване на нови контакти.

Дейностите се извършват по спечеленият от община Елхово проект „Облагородяване на централна градска част-град Елхово”, финансиран в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда-2012г.” обявена в края на месец януари 2012г. от МОСВ и ПУДООС на тема „Обичам природата и аз участвам”.

От постъпилите 845 проекта на общини и кметства са одобрени 103, сред които е и проекта на община Елхово. Желанието на Община Елхово е чрез подобряване на централната част на града ни да стане едно уютно и приветливо място за почивка на жителите и гостите на града ни.