В ЕЛХОВО ПРОВЕДОХА ДЕТСКИ ФУТБОЛЕН ТУРНИР

Стадиона в Елхово събра почитателите на най-популярния спорт – футбола. В деня на първа пролет там се проведе традиционния детски футболен турнир.

Стадиона в Елхово събра почитателите на най-популярния спорт – футбола. В деня на първа пролет там се проведе традиционния детски футболен турнир.

Вече няколко години футболният клуб в Елхово провежда детски футболен турнир като част от спортните мероприятия, посветени на Празника на Елхово. Тази година в турнира се включиха отбори от Елхово, Болярово, Шивачево и Сливен. Мажоретният състав към Общински детски комплекс повдигна настроението преди старта на футболните срещи. Турнирът откри лично кмета на община Елхово Петър Киров. Той поздрави участниците и им пожела добро представяне и бъдещи успехи във футбола. Да наблюдават футболното майсторство на участниците на стадиона бяха дошли още председателят на Общински съвет Стоян Овчаров, много любители на спорта, родители и приятели. За съжаление в първите срещи домакините загубиха от Сливен с 0:2, а Болярово победи Шивачево. Така елховският тим игра с Шивачево в спор за третото място и спечели с убедителното 5:1. Сливен пък победи и във втория си мач и така си осигури първото място в крайното класиране. Втори остана боляровският тим, третото място си извоюва Елхово, а Шивачево завърши на четвърта позиция. Като най-добър вратар се представи Анатоли Господинов от Сливен. За най-добър защитник бе определен Иван димитров от Болярово, а за най-добър нападател Пламен Кускунов от Елхово. Голмайстор на турнира стана Янислав Вълев от Сливен. Като най-перспективен играч се отличи Боян Иванов от Шивачево. За участието си в турнира отборите получиха грамоти и предметни награди.