Представители на Национална мрежа за децата представиха дейността си в община Елхово

Представители на Национална мрежа за децата представиха дейността си в община Елхово. На срещата присъстваха представители на детските и учебни заведения от община Елхово и на социални институции имащи отношение в работата с деца. Представителите на Национална мрежа за децата бяха посрещнати с “Добре дошли” от зам. кмета на община Елхово Живка Кафеджиева. Мариана Банчева – координатор „Детски политики – образование и здраве” в неправителствената организация представи дейностите, които развиват.
Национална мрежа за децата (НМД) е неправителствена организация – мрежа на водещи НПО, работещи в сферата на децата и семействата. Създадена е през 2003 като свободен алианс от неправителствени организации. През 2006 г. придобива статута на неправителствена организация в обществена полза. От 2007 г. организацията отговаря за реализирането в България на международната програма за борба с малтретирането на деца, съфинансирана от Министерството на външните работи на Франция.
От лятото на 2009 г. организацията работи и по проект „Имам право” за по-добра закрила на детските права в България, финансиран от Уницеф. Организацията успешно си партнира с общините, допълни г-жа Банчева за да се гарантират правата и повишаванета на благосъстоянието на децата и семействата в България, чраз осъществяване на застъпнически и лобистки кампании в партньорство с неправителствения сектор, бизнеса, институциите и отделните граждани и с подкрепата на самите деца.