НТС – Елхово започна обучението на озеленители и строители, които ще бъдат назначени в община Елхово

Ръководството на Община Елхово вече трета година работи активно за реализиране на европейските програми за осигуряване на заетост на безработните. Възможностите които предлага схема „Развитие” на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” осигурява заетост по трудов договор на пълен работен ден. Само за тази година над 90 безработни ще бъдат назначени на работа в Община Елхово за цяла година с месечни доходи в размер на 380 лева. От месец май работят 46 човека по озеленяването и поддържане на пътни настилки в града ни.

Важен принос за реализиране възможностите на европейските програми в нашия регион има Дирекция Бюро по труда Елхово. Ръководството и специалистите  на бюрото своевременно насочват и съдействат за осигуряване възможност на всеки желаещ и отговарящ на условията да се включи в програма за обучение и  заетост.

От днес в залите на НТС – Елхово започна обучението на две групи: озеленители и строители. Общо 46 безработни след завършване ще бъдат назначени на работа в Общината по специалността. Обучението по професиите дава добри познания и умения на безработните което заедно с добрите месечни доходи мотивира безработните за участието им в учебния процес.

Лекторският екип в обучението –  Владева, инж.  Зотов,  инж.   Сотиров и инж.  Чалъков ще предадат необходимите основни знания и умения по професиите което ще допринесе за постигане на добри резултати за поддържане на зелените площи и строителни ремонти в града.