Отборът на Елхово спечели в провелите се гребни състезания край Елхово

На 22 септември бяха проведени вторите по рода си гребни състезания („Състезание К2”) край Елхово, които отново бяха осигурени с любезното съдействие на община Елхово.

Гребното състезание стартира от моста в близост до парка, като по трасето се спуснаха 8 лодки. Победител в състезанието бе лодката от Елхово, на второ място се класира лодката от град Стара Загора и на трето място се класира лодката от град Русе.

Зам. кметът на община Елхово г-жа Пепа Кючукова награди победителите в състезанието и сподели: „Поздравявам организаторите на това чудесно състезание и искам да благодаря на тях, че един нетрадиционен спорт за нашия край се превръща в такъв и виждам, че всяка следваща година водния поход придобива все по-широк мащаб”. За призьорите имаше предметни награди осигурени от община Елхово – жилетки, каски и други аксесоари за гребане.
Състезанието е част от превърналия се вече традиционен гребен “Национален воден поход по река Тунджа”. На него тази година присъстват над 80 души, като имаше и международно участие от Турция.

След награждаването участниците във водния поход се отправиха към село Срем, където ще нощуват на палатков лагер, които през изминалите дни бе край село Коневец и град Елхово.