Община Елхово е подготвена за работа при зимни условия

Готовността за работа при зимни условия разискваха днес на заседанието на Кризисния щаб за координиране на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи при възникване на бедствия и аварии на територията на община Елхово.

Спасителните и неотложни работи се ръководят от кмета на общината г-н Петър Киров. Членове на щаба са служители от общинска администрация и представители на служби и институции като РУ на „Полиция”, РС „ПБЗН”, ГПУ Елхово, РПС, ВиК.

Председателят на Щаба г-н Киров в оперативен порядък запозна членовете с превантивните дейности, които трябва да се извършат от държавните структури, ведомства и учреждения за подготовка за работа и живот при усложнени зимни условия. Обсъдена бе подготовката на хората и окомплектоването на техниката, осигуряването на резерв от луга, пясък и продукти от първа необходимост за населението. Издадени са заповеди за създаването на необходимата организация за осигуряване на необходимата организация за осигуряване на пожарна безопасност при експлоатация на различните видове отоплителни и електронагревателни прибори и инсталации.

Дежурният на щаба по снегопочистване и ОД на МВР ежедневно към 6.00 часа и 16.00 часа, а дежурният на „EVN”, „ВиК” и „Об СС” към 8.30 часа и 17.30 часа ще докладват за обстановката на дежурния по „ОКИЦ” и на дежурния по ОСС.

На територията на община Елхово има 110 км. републиканска и 84 км. четвъртокласна пътна мрежа, като до края на тази година има сключен договор за снегопочистване и предстои провеждането на процедура за избор на изпълнител за следващата година.

И тази година община Елхово със свои ресурси ще се включи в снегопочистването на улиците и тротоарите на града и доставката на пясък по селата. Представителя на ГПУ Елхово сподели, че разполагат с техника за въздушно наблюдение с термо-озонни камери, които могат да се използват при необходимост.

Всички предствители на институциите докладваха, че са готови за работа при зимни условия. На срещата бе акцентирано, за необходимостта и жителите на общината да подготвят МПС-тата си за зимни условия, с което да се намали вероятността от настъпване на ПТП-та.