Удължен е срокът на доставка на услугата „Личен асистент“

Със Заповед № РД 08-61 от 04.12.2012 г. на Ръководителя на Договарящия орган е удължен срока за реализиране на дейностите по Проект „Подкрепа за достоен живот” по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-5.2.09 „Алтернативи”, по Оперативна програма  „Развитие на човешките ресурси” на 32 месеца – до 08.05.2013 г.

Предоставяне на социалната услуга „Личен асистент” по Проекта се удължава до 08.03.2013 г. включително, като няма да бъде извършван нов прием на документи. Това е третото удължаване на срока за ползване на услугата, след като през ноември т.г. Комитетът за наблюдение на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ одобри увеличение на бюджета на проекта. В тази връзка в периода 17.12.2012 г. – 19.12.2012 г. се подписаха допълнителни споразумения с 30 лични асистенти, които ще продължат да полагат почасово грижи в семейна среда за 31 потребители – деца и други лица с различни видове трайни увреждания.

С допълнителните споразумения бе променена и часовата ставка за полагания труд – от 2  на  2.40 лева на час.

Услугата „Личен асистент” е от огромно значение за потребители и лични асистенти. Тя дава възможност за подобряване битовото обслужване на ползвателите и трудова реализация на личните асистенти, които нямат избора и възможността да полагат труд според професията си, поради ангажираността им за полагане грижи за своите близки.

Община Елхово е партньор на Агенцията за социално подпомагане – конкретен бенефициент по проекта.

Проектът „Подкрепа за достоен живот“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

 

„Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Община Елхово като партньор по проекта на Агенцията за социално подпомагане носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или на Агенцията за социално подпомагане.”