ПРОЕКТ „ПОДКРЕПА ЗА ДОСТОЕН ЖИВОТ” В ОБЩИНА ЕЛХОВО

pom-600x336[1]
Със заповед № РД 08-22 от 19.04.2013 г. на Договарящия орган, е удължен срока за реализиране на дейностите по Проект „Подкрепа за достоен живот” по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-5.2.09 „Алтернативи”, по Оперативна програма  „Развитие на човешките ресурси” на 42 месеца – до 15.03.2014 г..
Предоставяне на социалната услуга „Личен асистент” по Проекта става общо 37 месеца с планиран край 15.01.2014 година включително, като няма да бъде извършван нов прием на документи. Считано от 01.06.2013 година, възнаграждението на личните асистенти се увеличава и ще се начислява на база часова ставка в размер на 3.00 лв. /три лева/.
От стартирането на проекта от 10.01.2011 година са сключени 48 договора за предоставяне на социалната услуга, обслужвани от 54 лични асистенти от гр.Елхово и селата Бояново, Борисово, Гранитово, Лесово, Малък Манастир и Пчела.
Услугата „Личен асистент” е от огромно значение за потребители и лични асистенти. Тя дава възможност за подобряване битовото обслужване на ползвателите и трудова реализация на личните асистенти, които нямат избора и възможността да полагат труд според професията си, поради ангажираността им за полагане грижи за своите близки.
Община Елхово е партньор на Агенцията за социално подпомагане – конкретен бенефициент по проекта.
Проектът „Подкрепа за достоен живот“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

„Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Община Елхово като партньор по проекта на Агенцията за социално подпомагане носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или на Агенцията за социално подпомагане.”